miercuri, august 10, 2022

Varza murată este un aliment simplu, dar miraculos pentru sănătate. Menține sănătatea florei intestinale și întărește imunitatea.

Este un adevărat aliment miraculos, extrem de recomandat pentru flora intestinală, un adevărat probiotic natural și eficient.

Iată care sunt afecțiunile pe care varza murată le ameliorează

Obezitate

Varza murată are puține calorii (20 Kcal/100 grame), dar multe fibre alimentare, determinând instalarea mai rapidă a sațietății. Curăță organismul de toxine şi poate determina schimbarea comportamentului alimentar şi a stilului de viață.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Surmenaj

Varza murată este un neurotonic și miotonic natural, întărind sistemul nervos și muscular, prin bogăția de vitamine, minerale și alți factori biologic activi, motiv pentru care este recomandată în surmenajul fizic și intelectual. Se amestecă un pahar de moare cu unul de suc de roşii, se adaugă 150 ml de apă plată, o lingură de miere de albine şi o lingură de suc de lămâie. Se bea câte un pahar de două ori pe zi, între mese, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Hepatite

Sulforafanul din varza murată, fibrele alimentare și antioxidanții au efecte hepatoprotectoare, stimulând sinteza unor enzime implicate în fazele I şi l de detoxifiere hepatică.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Cancer

Varza murată naturalare efecte anticancerigene, inducând apoptoza în celulele maligne, prin intermediul glucozinolaților. In timpul fermentației, se produce o substanță numită isotiocianat, care previne răspândirea cancerului, în special al celui de sân, colon, prostată, plămâni şi ficat. Prin conținutul ei crescut de caroten, varza diminuează și riscul apariției acestei maladii.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

MURĂTURILE PREFERATE în lume

România – castraveți, gogonele, gogoşari, varză, pepeni verzi, diverse fructe murate

Germania şi Franța – varză;

Sudul Europei măsline și castraveți cornişon;

Rusia și Polonia – tomate verzi, ardei şi salată;

Extremul Orient- murături mixte din varză, napi, vinete, castraveți, ceapă, morcovi;

Coreea Kimchi, specialitate de varză foarte condimentată;

Te-ar mai interesa: Părinți pentru prima oară, după 54 de ani de căsni...

Japonia- prune și germeni de soia.

Marea Britanie – ceapă

Menopauză

Studii recente arată că varza murată stimulează secreția hormonilor estrogeni şi creşte sensibilitatea receptoriloracestora, atenuând simptomele (bufeuri, nervozitate) și aparițiaprolapsului uterin, a cancerului ovarian și a osteoporozei.

Infecții respiratorii

Datorită bogăției în vitamina C naturală,chiar mai multă decât în portocale, varza murată are un puternic efect antioxidant, potențat şi de vitaminele A, C şi E şi de cătreminerale: zinc, magneziu, potasiu, calciu. Toate acestea întărescsistemul imunitar şi cresc rezistența la viroze, inclusiv la diferitele forme de gripă.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Este indicată și celor cu flora intestinală afectată de tratamentele cu antibiotice de sinteză, precum și în combaterea efectului imunosupresor al acestor medicamente.

Varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece conține vitamina U, vitamină antiulceroasă. Rețineți! Produsele lactofermentate se află în topul listei alimentelor recomandate pentru sănătatea intestinelor. Peste 70% din sistemul nostru imunitar depinde de buna funcționare a intestinelor!

Atenție! Persoanele suferinde de hiper şi hipotiroidie vor consuma cu precauție varza murata, ca de altfel şi varza crudă sau preparată termic, deoarece prezența compuşilor goitrogeni din varză afectează funcția tiroidei.

Atenție, este contraindicată hipertensivilor, din cauza concentrației de sare!

Acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private