sâmbătă, decembrie 10, 2022

Atunci când ținem o cură de slăbire, majoritatea dintre noi se feresc de fructe.Însă sunt câteva fructe pe care le putem consuma în voie, fiind ideale pentru un regim alimentar sănătos.

Bogate în vitamine, dulci și sănătoase – fructele sunt desertul ideal atunci când ne-am hotărât să scăpăm de kilogramele în exces și nu numai.

  1. Fructe ideale în cura de slăbire: Bananele aproape coapte

Bananele aproape coapte au un conținut ridicat de amidon rezistent care trece prin intestin neschimbat sub forma unei fibre insolubile și în felul acesta se absoarbe mai puțin zahăr. În plus, bananele te ajută să îți controlezi mai ușor senzația de foame.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

  1. Kiwi

Kiwi este bogat în vitamina C și enzime naturale care te ajută la o bună digestie a proteinelor.Un fruct de kiwi are 5 grame de fibre. Poate fi consumat atât simplu, cât și în salata de fructe.

  1. Pitaya sau fructul dragonului

Adoptat din ce în ce mai mult în alimentație și de către români, fructul dragonului conține 60 de calorii și 8 grame de zahăr, fiind ideal pentru cei ce doresc să slăbească. Fructul este ideal a fi consumat cu tot cu semințe. Are gustul asemănător castraveților, doar că este mai dulce.

  1. Avocado

Un fruct ideal și sănătos în orice moment al zilei.  Bogat în grăsimi monosaturate, te ajută să slăbești, îți oferă energie și în același timp contribuie la buna sănătate a inimii.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad inflamația din organism și deto...

Îți recomandăm să îl prepari guacamole și să îl servești cu chipsuri din făină de grâu: un adevărat deliciu!

  1. Nuca de cocos

Nuca de cocos este bogată în grăsimi sănătoase, care ajută la încetinirea digestiei zahărului din alte fructe, păstrând senzația de sațietate pentru mai mult timp. În plus, conține un anumit tip de trigliceride care consumă grăsimea pentru un plus de energie în loc să o depoziteze.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

Ce mai aștepți? Aceste fructe sunt ideale atât pentru cei care vor să slăbească, cât și pentru restul persoanelor!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private