Sari la conținut

Apendicita: Antibiotice sau operație?Cum o tratăm

Când apendicele este inflamat și se umflă cu puroi înseamnă că trecem printr-o criză de apendicită, iar acesta trebuie îndepărtat chirurgical de urgență. Cu toate acestea, un studiu a vrut să observe dacă apendicul neinflamat poate fi tratat cu antibiotice.

„Aproape 73% dintre pacienții cu apendicită acută care nu prezenta complicații au fost tratați cu antibiotice” au spus autorii în concluzia studiului lor.

Apendicul este o parte a colonului care nu este implicată în procesul digestiei. Nu servește niciunui scop, de aceea, o dată înlăturat pacientul poate trăi toată viața fără el.

O dată inflamat, aceste este perculos și foarte mulți doctori sunt de părere că el trebuie înșăturat. Apendicectomia este tratamentul chirurgical de bază pentru această afecțiune și una din cele mai simple operații. Majoritatea oamenilor se recuperează bine după astfel de operații, însă, există și complicații.

Dr. Paulina Salminen a început un studiu în care a vrut să observe eficiența antibioticelor față de eficiența operației. 530 de pacienți care nu erau în pericol, dar aveau apendicită acută au fost rugați să urmeze tratamentul cu antibiotice sau operația.

Din 273 e pacienți, în afară de unul, toți au fost cu succes operați fără alte complicații, astfel succesul operației a avut o rată de 99.6%. Din 256 de pacienți care au fost rugați să facă tratamentul cu antibiotice, 72% nu necesitau operația, iar restul au trebuit să facă operația în cel puțin un an de zile.

În final, tratamentul cu antibiotice a fost detronat în fața operației, însă pacienții trebuie să cunoască că au și acestă opțiune, dacă afecțiunea nu este urgentă.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel