Sari la conținut

Care este motivul pentru care țările europene încep să renunțe la bețișoarele de urechi

Europa trage semnalul de alarmă. E timpul să fim mai conștienți la mediul înconjurător. Mai multe țări au început bătălia cu plasticul.

E timpul să ne luăm adio de la bețișoarele de urechi, pungile de unică folosinţă, paiele pentru pahare şi alte produse din plastic.

Toate acestea ar putea fi interzise începând chiar cu anul viitor în Marea Britanie, scrie digi24.ro, lucru făcut deja de Suedia.

Este anunţul pe care l-a făcut biroul premierului britanic Teresa May, măsură prin care se încearcă eliminarea poluării oceanelor, potrivit digi24.ro.

Obiceiul de a arunca beţişoarele de urechi în vasul de toaletă reprezintă o reală sursă de poluare. Ele sunt destul de mici şi de multe ori ajung hrană pentru păsari, dar şi pentru animalele marine. Se estimează că în oceanele lumii există 150 de milioane de tone de plastic, iar peste 100.000 de animale marine mor din aceasta cauză.

Fotografia cu un căluț de mare care înota lângă un bețișor de urechi a făcut înconjurul lumii, anul trecut. Fotografia unul căluţ de mare ce pluteşte în apele Indoneziei agăţat de un beţişor de urechi a devenit virală după ce autorul ei, fotograful american Justin Hofman, a fost selectat printre finaliştii premiilor concursului Wildlife Photographer of the Year.

Până în anul 2042, intenţia Marii Britanii este să limiteze la maximum deşeurile din plastic.

În ianuarie, Guvernul Scoţiei a anunţat că plănuieşte să interzică fabricarea şi vânzarea beţişoarelor din plastic pentru curăţarea urechilor, într-un demers destinat reducerii cu 50% a poluării apei de către această ţară, scria The Guardian.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: