Sari la conținut

Feniculul, un ajutor de nădejde pentru digestie

Cea mai largă utilizare a feniculului este în tratarea şi prevenirea indigestiilor, a enterocolitei, a colicilor, a balonărilor, a constipaţiei, a digestiei lente şi a indigestiei pe fond nervos sau după o masă copioasă.
În tulburări digestive, ceaiul de fenicul linişteşte spasmele, calmează durerile şi restabileşte apetitul, inclusiv la copiii mici.
Uleiul de fenicul conferă o stare de confort şi de mulţumire, fiind util pentru persoanele nervoase, iritabile sau care au reţineri în a se exterioriza.

De ajutor în sindromul colonului iritabil
Medicii germani recomandă seminţele de fenicul pentru probleme digestive cum sunt: balonarea, indigestia, durerile datorate acumulărilor de gaze, precum şi sindromul colonului iritabil. Se administrează sub formă de pulbere, din care se ia câte jumătate de linguriţă înainte şi după fiecare masă.

Combate intoxicaţiile
Alte proprietăţi recomandă aromatul fenicul ca adjuvant în cazul intoxicaţiilor cu plante sau cu ciuperci otrăvitoare şi pentru reducerea efectului toxic al alcoolului. Îl puteţi folosi ca ajutător şi în cazul infecţiilor renale şi urinare, pancreatitei, apendicitei, prolapsului colonului, în profilaxia hemoroizilor, în cazul insuficienţei cardiace cu edem, a anorexiei, precum şi în anumite tulburări neurovegetative. Uleiul esenţial are o uşoară acţiune antifungică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel