Moartea începe în colon! Cum îți cureți colonul ca să eviți 90% din boli

Moartea începe în colon! Cum îți cureți colonul ca să eviți 90% din boli
Moartea începe în colon! Cum îți cureți colonul ca să eviți 90% din boli

“Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină.

Doctorul Cătălin Luca consideră, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă dr. Luca.

 Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei ” plăci de mucoid ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduri metabolice!

Aceste încrustații  ajung să se întărească și să se comporte ca un ”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.

     Un colon murdar este sursă de toxine pentu întregul organism

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi,  cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate ( ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului. La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.
Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angină, sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis).Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.

     Semnele unui colon ce necesită purificare:

– stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit

– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri

– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă:

– obezitate sau abdomen proemient

– insomnii, cearcăne

– par casant, piele uscată , acnee

– dureri de cap sau de spate

– paraziții intestinali

    

       Fibrele vegetale -un pas spre sănătate

 

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne .O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian , lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale , care actioneaza ca niste adevarate ” maturi ” pentru colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.

Aportul de fibre poate fi adus prin painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau).
De asemenea, gustarile din alune, prajiturele de orez, semintele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curatarea colonului. Cu atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B.
Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.Spirulina , prin continutul de clorofila , determina curatarea tractului intestinal si repara tesuturile compromise.
Merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti “spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.
Sucul de fructe si legume  furnizeaza colonului si intregul corp vitaminele necesare, te scapa de excesul de materiale fecale si controleaza eliminarea lor.

Sursa: drluca.ro.

Tags:
Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. Super oferta anului., numai acum ! Oferim o sansa extraordinara celor care vor să urmeze o cariera de mare viitor, cu un sistem de lucru part-time , si foarte avantajos, cu program de instruire de cea mai buna calitate! Cautatine acum pentru mai multe detalii la adresa de email daniela767676@yahoo. Com

    • Daniela , cateva lectii de gramatica nu ti-ar strica .Invata sa scrii corect si pe urma mai vorbim si despre altele ….

  2. Sunt confuz. Cei mai mulți “doctori” sunt de părere, că omul este “omnivor”,,, strâns dependent de carne, ca “multi-nutri”, Din păcate mulți din ei au influență și chiar autoritate.
    Personal sunt vegetarian înnăscut și mă laud cu o bună stare de sănătate la anii mei. Toți vegetarienii sunt cu diferența de 10-12 ani mai longevivi…

    • De ce sa fiti confuz. Vegeterieni au fost Adam si Eva cand Domnul le-a dat sa manince fructe, seminte si radacini Acesta este adevarul. Omul a devenit carnivor cu ingaduinta lui Dumnezeu dupa potop cand nu exista vegetatie si omul avea nevooie sa se hraneasca. Dar nici atunci nu a lasat chiar totate animalele spre consum. A fost o selectie pe care omul nu a mai respectat-o si de acolo numeroasele boli, de la neascultare.

  3. Johan, da omul e omnivor. Exista insa un lucru mai putin discutat, si pe care am sa il expun succint in cele ce urmeaza. Cifrele mele sunt aproximative (le-am primit la un curs despre nutritie si metabolism – la un centru medical, cu ceva timp in urma) dar din ce stiu eu consumul normal de proteina pe zi ar fi undeva spre greutatea omului adult in kg-25, transpusa in grame. Adica daca ai 80 de kg , consumul total de proteina ar terbui sa fie cam de 55 de gr de proteina. Din care, atentie, 40% sau asa ar trebui sa fie proteina vegetala. Stii ce inseamna 22gr de proteina animala- cam maxim 100gr de carne slaba (piept de pui) si sa nu manaci alte alimente care sa aiba proteina animala (de ex la o cana de lapte mai ai cateva (6-8)grame, la un ou alte 5-6gr .. . 100 de gr de piept inseamna o felie foarte subtire si cat palma asa. Atat carne ar fi normal pe zi la un adult , cantitate totala. Toti cei care NU sunt vegani, vegetarieni etc- si ma includ aici- mananca mult mai multa carne decat ar fi normal.De multe ori mai mult. Asa ca nu neaparat faptul ca sunt(em) mancatori de carne e problema , ci excesul de carne e problema. Daca oamenii care tin post lunea , miercurea vinerea si apoi posturile mari etc, manaca mai rarut ca e mai dragut, marea majoritate a nostra mancam de mai multe ori pe zi si sunt(em) de parere daca nu are carne – nu e mancare. Nu e chestie religioasa, dar cei mai multi mancam gresit. Din pacate educatia referitoare la nutritie ne-o facem fiecare dupa ureche/internet/parerile prietenilor si mai putin dupa informare medicala/stiintifica. Ar fi mai fericita o invitatie la informare corecta decat mesaje din astea apocaliptice gen “moartea incepe din”. Afla ce se intampla daca mananci sau nu mamaci nu stiu ce aliment…

  4. Unul din fundamentele medicinii chineze este sanatatea Splina/Stomac, asa numitele organe de Pamant. Fara o sanatate buna a acestora, o boala are sanse scazute la vindecare. Simptomele enumerate mai sus se intalnesc in patologii de organe precum Splina, Stomac, Ficat, Colon.
    Mai multe detalii la https://acupuncturablog.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *