Tratament revoluționar pentru fibroamele uterine

Tratament revoluționar pentru fibroamele uterine
Tratament revoluționar pentru fibroamele uterine

Fibromul uterin este una dintre cele mai comune afecţiuni ginecologice întâlnite la femeile de vârstă reproductivă. Simptomele sunt reprezentate de sângerarea menstruală abundentă, prelungită şi dureroasă, disconfort în zona pelvisului precum şi anemie şi infertilitate secundară.

Tratamentul cu ultrasunete focalizate de înaltă frecvenţă (HIFU) este o tehnologie nouă pentru abordarea extracorporală (fără incizii ale pielii) pentru îndepărtarea fibroamelor uterine. Această procedură 100% non-invazivă scuteşte organele de efecte colaterale nedorite şi nu necesită anestezie generală. În plus, prin tratamentul HIFU, sunt excluse pierderile de sânge şi stresul postoperator.

Un aspect foarte important al procedurilor HIFU îl reprezintă caracterul inofensiv (non-ionizant) al acestora, atât pentru pacient, cât şi pentru medici şi mediu.

În prezent, tratamentul HIFU pentru fibromul uterin este o alegere modernă preferată de numeroase femei din întreaga lume, graţie naturii sale protective faţă de uter şi de fertilitate şi a faptului că, nu mai târziu de 1-2 zile, pacienta poate reveni la stilul său de viaţă obişnuit.

Astfel, prin prisma avantajelor pe care le prezintă, ablaţia extracorporală cu ultrasunete (HIFU) este previzionată să devină, la nivel global, una dintre cele mai populare şi mai frecvent utilizate metode de tratament a fibroamelor uterine.

Deşi o premieră în România, terapia HIFU este folosită cu succes de peste 15 ani în state din Europa, Asia şi America. România este cea de-a cincea ţară din Comunitatea Europeană unde funcţionează un astfel de aparat şi unde se practică tratamentul cu ultrasunete al tumorilor.

13 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook