marți, noiembrie 30, 2021

Se pare că aproape toată lumea are probleme digestive în aceste zile.

Boala Crohn, IBS, colită, boala celiacă și alte zeci de alte tulburări digestive au creat o industrie din produsele fără zahăr, fără gluten

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

și fără lactate.

Deci, de ce cei cu probleme digestive nu le pot rezolva pe deplin și trebuie să urmeze o dietă foarte strictă sau să sufere consecințele dureroase?

#1 Dezechilibru intestinal al florei

gut bacteria

Unul dintre principalele motive pentru care nu puteți digera alimentele în mod corespunzător este dezechilibrul bacterian al sistemului intestinal. Un raport ideal pentru un intestin care funcționează corect este de 85% bacterii bune la 15% rele, iar atunci când se realizează, bacteriile bune înfloresc și li se permite să-și facă treaba de a digera și absorbi anumite amidonuri, fibre și zaharuri.

Din

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

păcate, o viață de obiceiuri pline de antibiotice, zahăr, alcool, toxine și alimente ultra procesate a distrus echilibrul adecvat de care avem nevoie pentru o digestie bună.

În efortul de a recâștiga echilibrul adecvat al florei intestinale, luați în considerare alimentele și plantele antibacteriene, cum ar fi usturoiul, ceapa, oregano, cuișoarele și nuca neagră. În același timp, luați în considerare alimentele bogate în probiotice, cum ar fi legumele cu frunze verzi și alimentele fermentate, cum ar fi varza murată, tempehul și chefirul.

#2 Deficitul de enzime

Enzimele joacă un rol esențial

Te-ar mai interesa: „În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”...

în sănătatea noastră, permițând corpurilor noastre să digere și să utilizeze în mod corespunzător toți nutrienții pe care îi luăm la cel mai mare potențial al lor. Dacă nu introducem suficiente enzime prin hrana noastră, vom pune mai multă presiune pe pancreas pentru a produce enzime pentru a descompune produsele reziduale, care în cele din urmă îl pot lăsa suprasolicitat și incapabil să producă enzimele necesare pentru a facilita digestia corectă.

Pentru a vă maximiza producția de enzime, creșteți mai întâi consumul de alimente crude, organice, cum ar fi papaya, ananas, polen de albine, kefir

Te-ar mai interesa: Medic pneumolog: Cum se realizează evaluarea pacie...

și legume fermentate. Mestecați-vă bine alimentele pentru a le amesteca corespunzător cu saliva bogată în enzime, ceea ce ajută la procesul de pre-digestie.

Sucul este o modalitate de a crește cu adevărat cantitatea de enzime ușor asimilabile în sistemul digestiv, precum și suplimentele de enzime digestive și sistemice.

# 3 Deficitul de magneziu

Anterior, se credea că magneziul este necesar pentru până la 325 de procese enzimatice, dar conform noilor cercetări, acest număr este mai aproape de 800. Acest lucru face ca magneziul să fie foarte important în procesul digestiv.

Magneziul

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

este, de asemenea, puternic implicat în buna funcționare a mușchilor, inclusiv a celor din căptușeala tractului digestiv. Un deficit de magneziu face ca acțiunea peristaltică din sistemul digestiv să încetinească, ceea ce împiedică mișcarea deșeurilor și susține procesul digestiv.

Luați în considerare suplimentele lichide de magneziu și încărcați salatele bogate în legume și legume cu frunze.

#4 Stresul

stressed

Stresul creează tot felul de probleme pentru sistemul digestiv. Îți curăță corpul de diverse vitamine și minerale (vitamine B și magneziu pentru a numi un cuplu), îți încordează mușchii, încetinește mișcările intestinale și inhibă absorbția enzimelor și probioticelor, precum și a altor substanțe nutritive.

Păstrați-vă stresul sub control prin consumul unor produse precum mușețel, ciuperci medicinale, chefir dar și prin acte de recunoștință, meditație și exerciții.

#5 Toxicitate din metale grele

heavy metal toxicity

Există multe tipuri de toxine care pot provoca suferință digestivă, cu toate acestea, una dintre cele mai compromise toxine intestinale se încadrează în categoria metalelor grele.

Metalele grele sunt introduse în corpul nostru într-o varietate de moduri.  Metalele grele nu numai că creează o povară mare pentru funcționarea corecta a ficatului, a vezicii biliare și a pancreasului (inclusiv secretarea bilei pentru a facilita digestia), dar și distrug bacteriile bune pentru a afecta în continuare procesul digestiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri