sâmbătă, iunie 10, 2023

Acestea sunt cele mai sănătoase alimente de Paște. Preparatele pentru masa de Paște sunt delicioase, însă pot crea probleme digestive, dacă sunt consumate în exces. Pentru a evita problemele medicale, specialiștii recomandă câteva alimente benefice.

Dacă mâncaţi ponderat şi nu aglomeraţi toate preparatele la o masă nu veţi avea probleme din cauza digestiei îngreunate.

Potrivit Health News, balonarea apare din cauza gazelor din stomac și a retenției de apă. Specialiștii au demonstrat că o hidratare adecvată poate ajuta, de fapt, la eliminarea excesului de apă ameliorând balonarea.

Vestea bună este că poate fi combătută și prin alimentație, nu doar prin tratamente medicale. Printre alimentele care ajută la eliminarea acestui disconfort se numără fructele, legumele și anumite condimente și preparatele la grătar.

„Evitaţi prăjelile, din cauza compuşilor toxici şi aportului caloric mare. Spre deosebire de carnea preparată la grătar, cea prăjită îşi păstrează o mare parte din grăsime, fiind un stimulent al secreţiei de suc gastric care provoacă arsuri sau dureri de stomac”, explică nutriţionistul Eduard Adamescu.

De exemplu, țelina este leguma perfectă care ajută la menținerea procesului digestiv. Ea este compusă din aproximativ 95% apă și multe fibre. Nutriționiștii o recomandă, mai ales de sărbători.

Preparatele culinare trebuie condimentate cu turmeric, ghimbir și mentă. pe lângă faptul că vor da un gust bun mâncărurilor, aceste condimente nu te vor îmbalona, ci te vor ajuta la digestie.

Mai mult, nici fructele nu trebuie să lipsească. Ce-i drept, ele trebuie consumate la cel puțin trei ore după masă. Printre cele recomandate se numără bananele și ananasul.

Un alt pont dezvăluit de nutriționiști pentru evitarea balonării este includerea salatelor în meniu. De exemplu, francezii și grecii au o ordine, de a consuma alimentele la o masa, cu totul diferita fata de noi. Ei încep întotdeauna prima data cu salată.

Persoanele care au antecedente de boli digestive (hepatită, ulcer) nu trebuie să uite de recomandările de dietă pe care le respectă şi în zilele obişnuite.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private