Activitatea care previne cu succes obezitatea

Activitatea care previne cu succes obezitatea
Activitatea care previne cu succes obezitatea

Obezitatea este cea mai frecventă boală metabolică şi se asociază adesea cu boli cronice severe cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, apneea de somn. Se caracterizează printr-un exces de ţesut adipos.

În ţara noastră incidenţa obezităţii este de aproximativ 17 % în mediul rural şi circa 20 % în mediul urban, fiind mai frecventă la femei; la copii variaza intre 5 – 10 %.

Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, mişcarea previne acumularea în exces a kilogramelor. Nu este nevoie să mergeţi la sală, însă pentru a face mişcare deoarece oamenii de ştiinţă au descoperit că grădinăritul este la fel de eficient. În plus, cultivatul propriilor legume vă asigură o hrană sănătoasă.

Cercetătorii de la Universitatea Utah au studiat un grup de 198 de grădinari al căror IMC l-au comparat cu al vecinilor lor pentru a descoperi ce efect are grădinăritul asupra siluetei.

Concluzia: femeile care se ocupau cu cultivarea plantelor aveau un IMC mai mic cu 1,84 decât vecinele lor. În cazul bărbaţilor grădinari, IMC ul era cu 2,36 mai scăzut.

De asemenea, s-a descoperit că femeile care se ocupă cu grădinăritul au un risc de obezitate cu 46% mai scăzut, iar bărbaţii cu 62%.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook