Sari la conținut

Aproape 100 de voluntari au fost parte a unei acțiuni de ecologizare în Parcul Natural Comana

Aproape 100 de voluntari au participat sâmbătă la o amplă acțiune de ecologizare în aria protejată Parcul Natural Comana. Oamenii au reușit să curețe o parte a pădurii de deșeurile aruncate de turiști și de localnici.

Administrația Parcului Natural Comana va continua acțiunile de igienizare și în perioada următoare – afirmă George Moisescu, responsabil cu educația ecologică în cadrul Parcului.

George Moisescu: Astăzi facem prima acțiune de igienizare din anul 2024. Această acțiune o desfășurăm de-a lungul drumului forestier și o să intrăm și puțin pe traseul turistic „Ghimpele”. Suntem de toate categoriile; în primul rând, personalul Parcului Natural Comana, alături de care avem voluntari.

Reporter: Mai aruncă și localnicii în această zonă?

George Moisescu: Din păcate, da, mai aruncă și localnicii, iar noi, pe lângă igienizarea practică a terenului, încercăm să umblăm la conștiința populației.

Cristian, unul dintre voluntarii care au participat la acțiunea de igenizare în aria protejată spune că are o părere rea despre oamenii care fac mizerie în pădure, aruncă fel de fel de lucruri. Cristian este de părere că oamenii ar trebui să fie mai responsabili cu natura și să nu mai arunce lucruri.

Jandarmii s-au alăturat acțiuni de ecologizare în Parcul Natural Comana

Foarte mulți jandarmi au venit să ecologizeze Parcul Natural Comana și au răspuns prezent provocării. Este al doilea an consecutiv în jandarmii participă la această activitate, iar cei mai mulți dintre aceștia au ales să vină împreună cu familia.

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana înființat prin Hotarârea de Guvern nr. 2151 din decembrie 2004, este situat în zona de sud a României, la distanță aproximativ egală între București și Giurgiu.

Decizia de constituire a parcului a fost adoptata în baza documentației tehnice și știintifice elaborate încă din anul 1954 de către Academia Română în vederea delimitării și protejării a două arii de importanță floristică deosebită, respectiv Rezervația Oloaga Grădinari desemnată pentru protecția ghimpelui (Ruscus aculeatus) și Rezervația Padina Tătarului desemnată pentru protecția bujorului românesc de pădure (Paeonia peregrina, ssp. romanica).  Aceste două rezervații, alături de Balta Comana – arie de interes avifaunistic –  au fost incluse în zona de protecție integrală a parcului.

În prezent, parcul este recunoscut ca zonă umedă de interes internațional conform Convenției de la Ramsar (Iran, 2 februarie 1971) și parte a retelei europene de arii protejate Natura 2000, ca sit de protecție avifaunistică (SPA) și sit de importanță comunitară (SCI). Parcul are 25.000 ha, si adăpostește un număr de 1153 specii de plante,  212 specii de păsări, 37 specii de mamifere, 30 de specii de pești, 10 specii reptile, 141 specii de nevertebrate și 8 specii amfibieni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel