Sari la conținut

Oale și cuțite vindecătoare de cancer – reţeta miraculoasă a unui „medic nutriţionist”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
vindecări "miraculoase" de cancer

Zeci de oameni din întreaga țară au căzut în plasa unui fals medic nutriționist care a reuşit să vândă nişte banale ustensile de bucătărie prezentate drept un panaceu universal perntru boli grave, precum cancerul.

Falsul nutriţionist le promitea vârstnicilor viață lungă și sănătoasă, inclusiv leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Obiectele erau vândute la prețuri exorbitante şi prezentate ca având proprietăți curative, bacterostatice, cumpărătorii fiind ademeniți cu tombole și premii în hoteluri și pensiuni luxoase, transmite ziare.com.

Oamenii au fost făcuţi să creadă că le sunt necesare „produse exclusiviste fabricate din același material ca navele spațiale, folosite doar în clinici medicale pretențioase sau care încă nu apăruseră pe piață”.

Cum işi alegea ţintele gruparea de șarlatani

La evenimentele la care erau invitaţi, bătrânii plăteau chiar și mii de euro doar pentru a intra în posesia miraculoaselor cuțite, tigăi sau aparate de masaj. Scenariul inventat de escroc și de alţi şapte acoliți ai săi, era bazat pe multă manipulare, fascinația luxului și promisiunea unei vieți sănătoase.

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare. Acestea erau contactate telefonic de operatorii unui call center și invitate să participe la o prezentare de produse organizată în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux.

Clienţii erau ademeniţi cu premii în excursii și tombole sau cu unica șansă de a se întâlni cu ”doamna doctor” Oana Cuzino și cu echipa de la Master Chef, care urma să gătească în oalele minune.

Aceştia aveau șansa unică în viață să cumpere produsele minune cu ”doar” o mie de euro, în realitate prețul pachetului fiind dublu sau chiar triplu. În pachet se aflau un set de cuțite de bucătărie, un set de vase și un aparat de masaj, valoarea reală fiind de cel mult 300 de lei în total.

semne cancer

Sursă foto: PDPics/PixabayGruparea avea o bază de date cu numere de telefon sortate pe orașe și județe, potrivit procurorilor DIICOT Cluj, care anchetează acest caz de escrocherie.

Anchetatorii susțin că gruparea de șarlatani reușea să câștige câte 25.000 de lei la fiecare eveniment organizat, vânzând foarte scump produse de foarte proastă calitate, prejudiciul total fiind estimat de anchetatori la peste 200.000 lei.

În cauză au fost organizate percheziții la domiciliile escrocilor din București, Ilfov, Teleorman și Dâmbovița, ulterior aceștia fiind trimiși în judecată, dosarul fiind încă în faza de judecată la Judecătoria Turda.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel