miercuri, iunie 29, 2022

Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie și este practic o metodă care are rezultate minunate atunci când se urmărește tratamentul anumitor afecțiuni.

Explicația este aceea că aceasta ajută la creșterea sau înmulțirea limfocitelor, în felul acesta fiind de fapt crescută imunitatea organismului. Totul este să ai grijă ca expunerea la soare să fie benefică organismul iar acest lucru înseamnă că trebuie să fie o expunere controlată.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

De asemenea, soarele este de ajutor și pacienților care au boli precum scleroza multiplă, acneea, eczme, psoriazis pe care îl poate ameliora. Nu în ultimul rând soarele ajuta la combaterea stărilor de anxietate, de depresie. Este și un real antiinflamator și antiseptic.

Unele studii merg până la susținerea faptului că soarele ajută la ameliorarea stărilor și manifestărilor diferite eczema, ameliorează psoriazisul, diminuează depresia, are rol cicatrizant, antiinflamator și antiseptic. Sunt studii care arată ca soarele ajuta inclusiv pacienții diagnosticați cu Alzheimer.

Iată care sunt principalele beneficii ale expunerii controlate la soare

Ameliorează depresia și anxietatea. Soarele poate să refacă echilibrul emoțional al unei persoane deoarece readuce buna dispoziție și optimismul. Se pare că soarele poate provoca în organism, o descărcare de endorfine, acei hormoni care dau unei persoane sentimentul de fericire și relaxare.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

  • Reduce riscul de scleroză multiplă. De exemplu, cercetătorii au arătat că persoanele născute la ecuator au un risc mai mic de a dezvolta scleroză multiplă.
  • Contribuie la ameliorarea psoriazisului. Studii de specialitate arată că expunerea la soare în mod constant poate duce la reducerea simptomelor care însoțesc psoriazisul.
  • Menține sănătatea oaselor. Este vorba despre rolul principalul al vitaminei D în absorbția calciului care la rândul său întărește oasele. În plus, serotonina sau hormonal fericirii duce la eliminarea stresului și la menținerea unei stări de bine, de liniște.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private