Sari la conținut

Vitamina pe care trebuie să o iei toată viața

vitamina
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vitamine pentru femei

Din cuprinsul articolului

Vitamina D este atât un nutrient pe care îl consumăm, cât și un hormon produs de corpul nostru. Este o vitamină solubilă în grăsimi, despre care se știe de mult timp că ajută organismul să absoarbă și să rețină calciul și fosforul; ambele sunt esențiale pentru formarea oaselor.

De asemenea, studiile de laborator arată că vitamina D poate reduce creșterea celulelor canceroase, ajută la controlul infecțiilor și reduce inflamațiile.

Multe dintre organele și țesuturile corpului au receptori pentru vitamina D, ceea ce sugerează roluri importante dincolo de sănătatea oaselor, iar oamenii de știință investighează în mod activ alte posibile funcții.

Dr. Monica Pop a vorbit la un moment dat despre o vitamină care ar trebuie luată toată viață. A învățat acest lucru încă din facultate, de la un profesor mai în vârstă.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea.

Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență.

Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Vitanmina D, beneficii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Tratament pentru creșterea imunității

„Tratament pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

Dr. Monica Pop: „Aproape toată populaţia are deficit de vitamina D3 şi e mult mai expusă la îmbolnăviri”
– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon

– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)

– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.

Totul, o lună.

Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).

Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”!

Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, a mai spusprof. dr. Monica Pop, într-o postare pe pagina de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel