Uite ce boală poți să faci dacă îți încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde

Uite ce boală poți să faci dacă îți încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde
Uite ce boală poți să faci dacă îți încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde

Toată lumea a făcut asta măcar o dată, a luat resturile de la cină, le-a împachetat și le-a încălzit pentru prânzul de a doua zi de la serviciu. Cuptorul cu microunde este o unealtă folositoare în bucătărie, însă, conform Dr. Leonardo Transande citat de NY Daily News „Căldura sporește contaminarea „.

Astfel, vasul de plastic în care încălzim mâncarea eliberează chimicale din cauza căldurii emise de cuptorul cu microunde și ne dă peste cap organismul. Același profesor citat mai sus este de părere că putem face diabet. Acele chimicale acționează asupra tensiunii arteriale și asupra glucozei din sânge, doi factori primordiali ai diabetului.

Pentru a demonstra acest lucru, profesorul a analizat mostre de la un eșantion considerabil, oameni de toate vârstele, iar principalele lui sfaturi sunt următoarele

  • nu încălziți mâncarea în recipiente de plastic
  • nu spălați recipentele de plastic în mașina de spălat vase
  • evitați recipentele care au inscripționate numerele 3,6,7 pe simbolul de reciclare

Cea mai bună metodă să  îți încălzești mâncarea este într-un vas de sticlă sau într-o farfurie

A.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. Ca de obicei, titlul e paralel cu continutul articolului si, mai mult decat atat, da o „sentinta” legata de incalzirea alimentelor (sau a lichidelor), utilizand cuptorul cu microunde.
    1) Nu utilizez niciodata vase din plastic atunci cand incalzesc orice in cuptorul cu microunde. De fapt, nu are nici o importanta daca alimentele sau lichidele sunt incalzite utilizand acest mijloc sau oricare altul. Acelasi efect nociv apare si daca folosim farfurii sau pahare din plastic in care punem produse alimentare calde sau fierbinti aduse prin orice mijloc in aceasta stare;
    2) Caldura NU ESTE EMISA de cuptorul cu microunde, asa cum apare in articol. Majoritatea oamenilor (ca si autorul articolului, de altfel) habar nu au cum functioneaza de fapt acest dispozitiv, desi principiul este tratat de fizica elementara, la care unii nu au fost prea atenti, atunci cand era timpul. Astfel, este usor sa fie influentati de tot felul de aberatii care apar pe internet.
    Deci, incalziti linistiti alimentele in cuptorul cu microunde, dar nu in vase din plastic. Atat. Agitatia moleculara indusa de microunde (cautati definitia, daca nu va amintiti ce sunt) nu cauzeaza nici un fel de neplaceri. Nu are cum.

  2. Uite ce boală… care boală?
    Idiotul ăla dat exemplu, a ambalat resturi de mâncare pentru prânzul de a doua zi? Să fie sănătos, dacă poate! Cu sau fără cuptorul cu micro unde alimentele se alterează de pe o zi pe alta, aşa că mai lăsaţi-ne cu articole de prost gust pentru reduşi mintal.

  3. @Dragos: Ai dreptate in tot ce ai scris, cu o obiectie. Incalzirea la microunde distruge in mai mare masura vitaminele, enzimele si denatureaza structura moleculara a proteinelor mai mult decat alte mijloace de incalzire – gatire, indiferent de vasul folosit. Nu e un mijloc recomandat de gatire/incalzire decat in caz de urgenta. Cel mai sanatos este cuptorul electric cu aer cald. E drept, consuma mai mult curent electric.

  4. Simionescu Alexandru says:

    Incălziți apă la cuptorul cu microunde si după ce se răceste udati florile.peste o lună o să vedeți rezultatul și o să vă lamuriți singuri despre microunde.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *