Sari la conținut

Ceaiul care curăță ficatul și elimină retenția de apă din organism

Laurul de dafin, cunoscut sub denumirea științifică de Laurus nobilis, este un condiment care a fost folosit de mult timp pentru a adăuga savoare și aromă preparatelor gastronomice, inclusiv cărnii, peștelui și supelor.

Însă, dincolo de contribuția sa în bucătărie, acestei plante i se atribuie proprietăți medicinale care favorizează sănătatea organismului. Fundația Spaniolă pentru Nutriție evidențiază mai multe calități, cum ar fi, de exemplu, faptul că ajută în procesul digestiv, este bună și pentru stimularea apetitului, facilitarea digestiei și prevenirea spasmelor intestinale.

Un alt beneficiu care i se atribuie este acela că favorizează expulzarea mucusului din căile respiratorii și are acțiuni bactericide, motiv pentru care este recomandat pentru tratarea unor probleme precum bronșita și faringita.

De asemenea, conține acid folic, care ajută la menținerea în bune condiții a sistemului imunitar; vitamina A, care acționează ca antioxidant și ajută la îmbunătățirea vederii, precum și minerale precum cupru, fier, zinc și mangan.

Potrivit unui studiu publicat în revista științifică Food Chemistry, această plantă previne aciditatea și formarea de gaze datorită substanțelor pe care le conține. De asemenea, are proprietăți bactericide, antiseptice, expectorante și antiinflamatorii. De asemenea, este recomandată pentru reducerea acidului uric.

Câteva dintre beneficiile acestei plante pentru sănătate sunt următoarele:

Reduce anxietatea

Site-ul Mejor con Salud precizează că „frunzele de dafin ajută la reducerea anxietății datorită compusului chimic din fumul produs atunci când sunt arse”. Este o plantă care are un efect calmant atât asupra corpului, cât și asupra minții.

Un alt beneficiu oferit de această plantă este acela că are capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, ceea ce o face ideală pentru a ajuta în tratamentul diabetului. „Potrivit datelor unui studiu realizat în Statele Unite, consumul a unul până la trei grame de frunze de dafin pe zi ar putea atenua unele simptome care apar adesea în rândul persoanelor care suferă de diabet de tip II”, susține Mejor con Salud.

De asemenea, acestea sunt recomandate pentru deschiderea căilor respiratorii. Dacă o persoană suferă, de exemplu, de boli precum astmul sau are probleme cu alergiile, poate inhala vaporii uleiului din frunzele de dafin, ceea ce o poate ajuta; cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să consulte un medic atunci când folosește acest tip de produs natural pentru a evita complicațiile de sănătate.

Frunzele de dafin au, de asemenea, capacitatea de a ajuta la reducerea inflamației ficatului, la ameliorarea durerilor cauzate de crampele menstruale, de durerile de cap, de reumatism și de stres.

Pe de altă parte, organismul are nevoie atât de vitamine, cât și de minerale pentru a funcționa corect. Eugenolul, unul dintre cei 81 de compuși conținuți de laurul de dafin, acționează, de asemenea, ca un antioxidant și întărește sistemul imunitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.