Sari la conținut

Medic: încetați să mai luați acest medicament! Avertismentul medicului cu privire la medicamentul obișnuit pe care milioane de oameni îl consumă zilnic. „Poate provoca probleme osoase, probleme cardiace”

medicamente
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medicamente pentru răceală pe bază de pseudoefedrină, precum Actifed și Nurofen Rhume, au fost interzise în Franța fără prescripție medicală din cauza riscurilor asociate

Un medic a emis un avertisment urgent de a nu consuma un tip comun de medicamente pe care milioane de oameni iau zilnic.

Disponibil sub formă de comprimate lichide sau masticabile, antiacidele sunt un grup de medicamente care contracarează acidul din stomac pentru a ameliora probleme precum indigestia și arsurile la stomac.

Puteți cumpăra aceste medicamente din farmacii cu sau fără rețetă.

Cu toate acestea, dr. Ahmed, un medic generalist din Marea Britanie, a avertizat împotriva utilizării pe termen lung a antiacidelor.

Într-un clip postat pe  TikTok, Dr. Ahmed, cunoscut și sub numele de Dr. A, a spus: „Am văzut astăzi un pacient care a luat acest  medicament în ultimii opt ani, care este menit să fie folosit pe termen scurt și asta nu este nici măcar partea nebună.

Pariez că marea majoritate dintre voi chiar vi s-a prescris sau luați în prezent acest medicament chiar acum.

Acest medicament pare să fie administrat de toată lumea, ba chiar unii oameni îl consumă mulți ani și nu este corect, deoarece are multe efecte secundare și nu ar trebui luat pe termen lung.”

Medicament prescris pentru arsuri la stomac sau reflux acid

Medicul a explicat că medicamentul, de la omeprazol la lansoprazol, este adesea prescris persoanelor care suferă de arsuri la stomac sau de reflux acid.

@dra_says

Long term use of omeprazole needs to be discussed. Heartburn and reflux are generally a symptom of an underlying cause. These need to be investigated if you have been taking a anti acid medication long term. Please see your doctor before stopping any medication. #heartburn #acidreflux #omeprazole #stomachpain #stomachulcer #doctor #hpylori #GORD #gerd #stomachcancer #cancer #magnesium #fatigue

♬ original sound – DrAA

Dr. Ahmed a spus: „Deci aceasta este povestea obișnuită – mergi la un control la un medic pentru că ai arsuri la stomac sau reflux acid.

Doctorul vă va examina, vă va verifica sângele, vă va verifica scaunul pentru H pylori sau vă va face un test de sânge pentru H pylori.

Dacă în urma tratamentului, totul revine la normal sau chiar dacă H pylori revine pozitiv, toată lumea pare să înceapă să ia omeprazol sau lansoprazol.”

Poate provoca probleme osoase, probleme cardiace.

Dr. A a spus  că aceste medicamente nu sunt niciodată revizuite, oferind oamenilor posibilitatea de a fi consumate luni sau chiar ani.

Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a acestui tip de medicamente vine cu „multe, multe” efecte secundare.

Medicul a spus: „De exemplu, dacă îl folosiți timp de trei luni și mai mult, magneziul va scădea, vă va face să vă simțiți obosit, poate provoca probleme osoase, probleme cardiace.

În șase luni până la un an, potasiul poate scădea, nivelul B12 poate deveni scăzut. Scăderea cronică a B12 poate provoca daune precum leziuni ale nervilor. Și dacă le consumi mai mult de un an, ești expus riscului de fracturi osoase.”

Dr. Ahmed a explicat că stomacul tău este menit să fie acid și, prin urmare, omeprazolul și toate celelalte antiacide doar neutralizează simptomele unei cauze de bază care trebuie investigată.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel