Sari la conținut

Medic: un pahar din această băutură pe stomacul gol subțiază sângele și protejează inima

Simptome de tromboză venoasă profundă: semne de cheag de sânge care pot apărea în picioare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome de tromboză venoasă profundă

Începerea zilei cu o băutură potrivită, consumată pe stomacul gol, protejează inima și reduce riscul formării de cheaguri de sânge. În plus, acest obicei va prelungi viața, spune doctorul endocrinolog rus Zukhra Pavlova.

Băutura pe care să o bei pe stomacul gol în fiecare dimineață pentru a subția sângele și a proteja inima

Un pahar de apă băut pe stomacul gol compensează lipsa de lichid care se formează inevitabil în timpul somnului.

În plus, apa subțiază sângele. Acest lucru înseamnă că riscul formării de cheaguri de sânge este redus la minimum. Obiceiul de a bea apă caldă dimineața ajută la eliminarea toxinelor care circulă în organism, stimulând astfel arderea grăsimilor corporale.

Nutriționistul recomandă consumul de apă în cantitate de 30-50 de mililitri pe kilogram de greutate corporală în timpul zilei. Lichidul conținut în fructe și alimente preparate nu intră în această cantitate.

Dar, în acest caz, este importantă și temperatura apei consumate dimineața. Apa nu trebuie să fie rece sau carbogazoasă. Ar trebui să fie caldă, în jur de 40 de grade – aceasta este temperatura optimă pe care organismul o absoarbe cel mai bine.

O hidratare suficientă a organismului poate încetini sau chiar preveni dezvoltarea modificărilor patologice la nivelul inimii. Amintiți-vă că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în lumea civilizată, spune medicul.

Potrivit acesteia, pentru a obține efectul scontat, este important să beți suficientă apă. În același timp, apa caldă consumată pe stomacul gol previne exacerbările diferitelor patologii ale orofaringelui. Acest lucru este extrem de important în timpul unei răceli.

Dacă aveți un blocaj al unui vas de sânge – acestea sunt primele semnale ale organismului.

Blocajul unui vas de sânge este o apariție bruscă a obstrucției vasculare, care este o consecință a proceselor patologice care au loc în țesuturi.

De regulă, cauzele declanșării dezvoltării bolii sunt apariția unui cheag de sânge sau expunerea traumatică. În momentele critice, când pacientul necesită o intervenție chirurgicală urgentă, cauza bolii va fi principalul criteriu în determinarea strategiei de acțiune a lucrătorilor din domeniul sănătății.

Slăbirea sau încetarea circulației sângelui în orice parte a sistemului circulator duce la ischemia (privarea de oxigen) a țesuturilor organelor și la declanșarea proceselor necrotice (vorbim de moarte celulară și necroză tisulară). Prin urmare, în cazul blocării complete a unei vene sau artere, este absolut necesară asistența medicală de urgență.

apa
Sursa foto: doctorulzilei.ro

Acestea sunt primele semnale ale organismului

În cazul în care vasul este trecut mai puțin de jumătate, omul începe să simtă un disconfort evident. Simptomele bolii vor depinde de locul în care în sistemul circulator se află fragmentul obstrucționat.

1. Obstrucția vaselor cardiace. În cazul deteriorării vaselor coronare ale inimii, începe dezvoltarea bolii coronariene. În stadiul inițial, aceasta se manifestă prin atacuri de angină pectorală, a căror durată nu depășește 10 minute.

2. Obstrucția vaselor de sânge ale picioarelor. Dacă există astfel de abateri, pacientul simte durere și disconfort la nivelul picioarelor. În plus, pacienții se plâng adesea de răceală persistentă a picioarelor și de paloare sau cianoză a țesuturilor.

3. Obstrucția vaselor cerebrale. În acest caz, intensitatea atacului va depinde de cât de mult este excavată cavitatea internă. Pacientul poate avea dureri de cap intermitente sau constante, însoțite de creșterea tensiunii arteriale. Pot apărea, de asemenea, amețeli, vărsături, greață sau confuzie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel