Sari la conținut

Simptom neobișnuit de atac de cord: Apare la persoanele trecute de 45 de ani

semn atac de cord
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome de atac de cord

Atac de cord. Este o afecțiune cauzată de o contracție bruscă și neuniformă a mușchilor inimii din cauza incapacității de a primi oxigen. Cauza? O blocare a arterelor care alimentează inima, uneori asimptomatic.

În această stare periculoasă, riscul de deces este mare. Prin urmare, este necesar să se acorde o atenție deosebită oricăror simptome neobișnuite.

Semn neobișnuit care indică un atac de cord iminent

Cardiologul Dr. Anna Korenevich susține că după vârsta de 45 de ani, organismul poate prezenta un semn neobișnuit care indică un atac de cord iminent. Potrivit medicului specialist, este vorba despre durerile abdominale, acestea putând indica probleme ale sistemului cardiovascular.

Acest simptom te trimite direct la medic pentru efectuarea unei cardiograme.

Simptome neobișnuite ale unui atac de cord

„Dacă apare vreun disconfort în piept, ar trebui să începem întotdeauna cu o cardiogramă. Este ieftin, este disponibil”, spune medicul cardiolog.

Alte simptome:

  • Se observă dificultăți de respirație în timpul unui atac de cord. O persoană respiră greu și face eforturi mari pentru a-și desfășura activitățile zilnice.
  • Unul dintre cele mai frecvente simptome experimentate împreună cu respirația scurtă în timpul unui atac de cord este durerea în piept. Acest simptom, împreună cu respirația scurtă, se numără printre cele mai vizibile și comune simptome ale unui atac de cord.
atac de cord
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Înainte de apariția acesteia, pacienții simt amorțeală și furnicături, în special în partea stângă a corpului și a brațului. Lipsa de oxigen din cauza unui atac de cord provoacă amețeli.

Pe lângă amorțeală, poate apărea cu contracții puternice. Există, de asemenea, durere care se simte în gât, gât, umăr, braț și mână. Poate fi însoțită de o senzație de arsură și se poate răspândi în zona maxilarului.

Tusea este un alt simptom neobișnuit, dar frecvent întâlnit

  • Transpirația poate apărea și în timpul unui atac de cord. Transpirația rece este deosebit de comună.
  • Tremuratul mâinilor – acesta este un alt simptom. Poate fi din cauza fricii și a anxietății. Greața este un alt semn posibil. În timpul unui atac de cord pot apărea palpitații cu bătăi bruște și neregulate ale inimii.
  • De asemenea, este posibil să vă simțiți slăbit din cauza incapacității inimii de a primi suficient oxigen și a contracțiilor neregulate. O criză apare de obicei la sfârșitul unui accident vascular și este unul dintre simptomele acestuia.
  • Durerea care limitează mișcarea este unul dintre cele mai alarmante simptome ale acestei afecțiuni.

Sunați la 112 dacă observați simptome de atac de cord

Dacă observați simptomele unui atac de cord la dvs. sau la altcineva, sunați imediat la salvare . Cu cât ajungi mai devreme la o cameră de urgență, cu atât mai devreme poți obține un tratament pentru a reduce cantitatea de afectare a mușchiului inimii. La spital, profesioniștii din domeniul sănătății pot efectua teste pentru a afla dacă are loc un atac de cord și pentru a decide cel mai bun tratament.

În unele cazuri, un atac de cord necesită resuscitare cardiopulmonară (CPR) sau un șoc electric (defibrilație) la inimă pentru ca inima să pompeze din nou. Trecătorii instruiți să folosească CPR sau un defibrilator pot fi capabili să ajute până când personalul medical de urgență sosește.

Care sunt factorii de risc pentru atac de cord?

Mai multe afecțiuni de sănătate, stilul de viață, vârsta și istoricul familial vă pot crește riscul de boli de inimă și atac de cord, potrivit medicilor. Aceștia se numesc factori de risc. Aproximativ jumătate dintre americani au cel puțin unul dintre cei trei factori cheie de risc pentru boli de inimă: hipertensiune arterială, colesterol crescut în sânge și fumat, potrivit cdc.gov.

Unii factori de risc nu pot fi controlați, cum ar fi vârsta sau istoricul familial. Dar puteți lua măsuri pentru a vă reduce riscul schimbând factorii pe care îi puteți controla .

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel