Sari la conținut

Vezi care sunt cele mai bune poziții de dormit pentru a pierde grăsimea abdominală

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ora corectă pentru a merge la somn iarna

Vezi care sunt cele mai bune poziții de dormit pentru a pierde grăsimea abdominală

Dacă urmați o dietă sănătoasă, faceți exerciții fizice și totuși nu vedeți numărul de pe cântar să scadă, înseamnă că vă lipsește ceva important, și anume să dormiți suficient și bine.

Cercetările arată că pozițiile de dormit joacă un rol la fel de important, ceea ce poate afecta nu doar calitatea somnului, ci și greutatea corporală.

Cercetările efectuate în 2015 au arătat că dormitul mai puțin de cinci ore pe zi poate duce la o creștere a grăsimii abdominale și la o circumferință mai mare.

Poziția corpului poate afecta calitatea somnului și, în combinație cu respirația, poate afecta și rata metabolică, precum și arderea grăsimii abdominale.

Dormiți pe spate

Dormitul pe spate este considerat una dintre cele mai bune poziții de dormit pentru adulți. Această poziție specială de somn, și mai ales dacă aveți picioarele ușor ridicate, ajută organismul să transforme alimentele în energie. De asemenea, distribuie greutatea corpului în mod egal pentru coloana vertebrală.

Evitați această poziție particulară de dormit dacă sforăiți sau suferiți de apnee în somn.

Se crede că această poziție specială de dormit reduce durerile de spate și șansele de acumulare a grăsimii abdominale în abdomen.

La ce trebuie să fiți atenți:

  • Ideal este să dormiți pe burtă cu fața în jos doar 2-4 ore pe zi. Dacă dormiți pe față toată noaptea, vă forțați coloana vertebrală.
  • Folosiți o pernă adecvată care să nu vă încordeze gâtul și spatele.

Cele două poziții de somn de mai sus sunt considerate mai ideale pentru reducerea grăsimii abdominale.

Bineînțeles, ele nu sunt suficiente de la sine. Este la fel de important să urmați o dietă echilibrată și să includeți exercițiile fizice în rutina zilnică, otrivit pronews.gr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.