Sari la conținut

Autism virtual: ce este, simptome, tratament. Ce trebuie să știe părinții

Dependenta de ecrane
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tara care interzice telefoanele mobile in scoli

Telefoanele inteligente le-ar putea oferi copiilor autism virtual, avertizează medicii. Trăim în plină eră a smartphone-urilor și a internetului, iar copiii din noua generație sunt obișnuiți să le folosească toată ziua, în timpul meselor, pe stradă, la locurile de joacă, în parc, la școală, acasă și chiar pentru efectuarea lecțiilor.

Deși s-a vorbit mult despre cum dependența de smartphone-uri poate afecta sănătatea mentală și fizică oameni din toate grupele de vârstă pe termen lung, este imperativ să cunoașteți și celelalte efecte secundare.

Ce este autismul virtual

E foarte adevărat că, pe de o parte, ecranele oferă divertisment, dar, pe de altă parte, afectează vederea și sănătatea mintală. În momentul de față, experții cred că ar putea contribui la riscul de autism la copii, în special autismul virtual.

Autismul virtual este o afecțiune frecvent întâlnită la copiii cu vârste cuprinse între patru și cinci ani. Utilizarea excesivă a smartphone-urilor, computerelor și televizorului poate face dificilă interacțiunea copiilor cu ceilalți din jurul lor.

Acești copii s-ar putea simți precauți în timp ce interacționează cu ceilalți sau se mișcă în societate.

Autism virtual: simptome

Medicii spun că autismul virtual apare atunci când copiii nu sunt autişti, dar manifestă simptomele autismului. Iar problema, spun ei, poate apărea chiar de la o vârstă fragedă, când copiilor li se predau dispozitive care nu numai că îi țin distrați, ci și pe care se bazează pentru a preda alfabete și alte concepte.

Dar, conform experților, acest lucru afectează modul în care se întâmplă dezvoltarea vorbirii.

În afară de aceasta, există și alte efecte secundare ale excesului de timp pe ecran, cum ar fi:

1. Comportament agresiv

2. Crizele de furie

3. Dependența de telefoanele mobile

4. Probleme de concentrare

5. Probleme de somn

Metode de tratament

Rapoartele sugerează, de asemenea, că numărul cazurilor de autism virtual a crescut de patru ori în ultimul deceniu. Și, în timp ce genetica are un rol de jucat în acest sens, medicii dau vina și pe timpul pe ecran.

Deși nu există niciun medicament pentru această afecțiune, următoarele pot ajuta:

1. Terapie logopedică

2. Terapie de educație specială

3. Terapia dezvoltării personalității

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel