Sari la conținut

Lorela, mama care și-a aruncat cei doi copilași de la etaj. Criminolog: „Instinctul matern fost neutralizat”

mama ucigasa
Sursă foto: Antena 3 CNN
Mama care și-a aruncat cei doi copilași de la etaj

România a fost zguduită în această dimineață de gestul unei tinere mame de doar 23 de ani, care și-a aruncat copilașii de la etajul al doilea al unui motel din Botoșani.

Primele informații asociate acestei tragedii arată că Lorela i-a transmis un mesaj soțului său, înainte de a recurge la cumplitul gest.

Ulterior, la puțin timp după miezul nopții, a sărit în gol împreună cu fiii săi, însă a rămas agățată de pervazul aflat în fața fereastra camerei de motel.

Cei doi copii au ajuns pe caldarâm.

Cel în vârstă de doi ani a murit pe loc iar cel de trei ani a fost transportat în stare gravă la spital.

Mesajul transmis înainte de tragedie

Înainte de tragedie, femeia, în vârstă de 23 de ani, i-a trimis soțului un mesaj text pe telefon.

”Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. Sper să fii fericit acum că ai scapăt de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani, că am înțeles că asta era marea ta problemă.

Cel mai rău îmi pare pentru copii, că ei nu au nicio vină. Dar nu îi pot lăsa așa ai nimănui. Nimeni nu o să îi iubească. Sper să fii fericit fără noi. Adio!”, este un fragment din mesajul transmis de mama ucigașă către soțul său.

Criminolog: este o faptă de răzbunare

Criminologul Dan Antonescu a comentat, la Antena 3 CNN, mesajul trimis de mama ucigașă din Botoșani către tatăl copiilor ei, cei împreună cu care femeia s-a aruncat de la etajul unui motel din oraș.

„Este faptă de răzbunare. Are cumva un conflict mai vechi al celor doi soți, care probabil că a escaladat.

Rațiunea a trecut dincolo de norma de rațiune și a adus-o pe această femeie în pragul unor gesturi sau au determinat-o să facă acest gest absolut inexplicabil. Pentru că dragostea maternă ar fi trebuit să o oprească să facă vreun rău propriilor copii. Dar asta se va discuta cu ea și se va analiza în cazul în care ea va fi găsită cu discernământ la momentul comiterii faptei.

Este posibil, și aici mă refer la a doua variantă la care mă gândeam, să avem de-a face cu debutul unei afecțiuni de natură psihiatrică. Există cel puțin una, dacă nu chiar mai multe diagnostice, iar debutul are loc, în unele situații, însoțit de un gest de mare violență, fie asupra altora, fie asupra propriei persoane.

Numai o expertiză medico-legală psihiatric că va analiza foarte bine și va trage o concluzie cu privire la starea ei de sănătate mintală.

Instinctul matern trebuia să o oprească să facă acest gest împotriva propriilor copii. Ori acest instinct a fost abolit, a fost neutralizat de altceva.

Luciditatea cu care a scris mesajul respectiv, e adevărat, cu nuanțe fine de ironie nu cred că duc spre acest aspect (n.r. consum de alcool sau droguri).

De exemplu schizofrenia, o formă a ei, e cunoscut faptul că debutează la o vârstă destul de înaintată, nu apare în adolescență. Apare în perioada de post-adolescență, de cele mai multe ori. Debutează, de multe ori, cu gest de violență, așa cum spuneam mai devreme, fie asupra propriei persoane, fie asupra altora.

Repet, aici avem de-a face cu un om care a scris și a conceput acest mesaj foarte corect din punct de vedere gramatic, dar să știți că o afecțiune psihiatrică nu afectează inteligența. Inteligența, în schimb, în aceste probleme, este direcționată greșit.”, a precizat criminologul Dan Antonescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel