vineri, octombrie 7, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, a explicat pe pagina sa de socializare care din ce motiv viața nu este dreaptă nici când vine vorba și de nutriție.

”Dovada că viața e nedreaptă există și în nutriție: ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă, din produse care ne plac, dar și din cele care nu se ridică la înălțimea așteptărilor noastre, din preparatele pe care le mâncăm cu poftă, dar și din cele pe care le mâncăm în silă… cu alte cuvinte totul “se pune” și se depune.

Te-ar mai interesa: Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amp...

Organismul e construit ancestral iar metabolismul funcționează rudimentar. Legile termodinamicii acționează pe numărul de calorii, fără să țină cont dacă sunt “bune”sau “rele”.

E nedrept și stupid să te îngrași cu mâncare care nu ți-a plăcut, dar se întâmplă mereu, așa cum putem da înapoi haine, pantofi sau electrocasnice care nu ni se potrivesc sau nu ne satisfac, ar trebui ca și la capitolul alimentar să fim rambursați pentru caloriile cheltuite greșit. Însă odată ce am înghițit mâncarea răul e făcut, nici măcar prin mișcare nu putem scăpa ușor/eficient de excesul caloric!

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Soluția? Să ne oprim la timp!!!!Fiecare gură de mâncare trebuie asumată și justificată: nu avem voie să mâncăm dacă nu ne este foame de nota 6-7 pe o scară de la 0 la 10.

Mihaela Bilic

Nu avem voie să mâncăm produse de proastă calitate

Și apoi, chiar dacă ne este foame, nu avem voie să mâncăm produse de proastă calitate sau care lasă de dorit la capitolul gust.

Când duceți mâna cu mâncare la gură, întrebați-vă mereu: de ce mănânc…cât îmi este de foame…m-am săturat…aș putea să mă opresc…îmi place cu adevărat…???? Și dacă răspunsul nu este clar și ferm, opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați!!!!! Mai bine la gunoi decât pe burta voastră.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

Suntem prea săraci din punct de vedere buget caloric, ca să cheltuim cu indiferență și nepăsare. În nutriție nu există împrumut de la bancă și nici pe datorie nu putem trăi.

Kilogramele în plus înseamnă calorii consumate peste bugetul ridicol de mic al organismului. Și nu contează dacă ne-a plăcut sau nu!

Concluzia? Dacă viața e nedreaptă și legile lui Murphy funcționează, măcar să ne îngrășăm din lucruri bune”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private