Sari la conținut

Ce boală gravă riscă să dezvolte copiii care trăiesc într-un oraş mare

Numeroase studii au demonstrat că poluarea generată de traficul intens din marile oraşe este reponsabilă pentru 14% dintre cauzurile de astm la copii şi a fost asociată chiar şi riscului de autism.

Cercetătorii din California merg însă mai departe şi susţin că noxele emise de automobile pot duce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer la copii.

Studiul realizat de  California’s Air Resources Board (CARB) a inclus 3.590 de copii diagnosticaţi cu diferite tipuri de cancer.

Cel mai comun tip de cancer şi cel mai letal, în cazul tinerilor care nu au împlinit înca 19 ani, este cancerul la creier. „Creierul tânăr este mult mai vulnerabil la toxinele din mediul înconjurător care declanşează cancerul” a explicat unul dintre cercetărori.

Dintre toate particulele, cele provenite de la motorină sunt cele mai periculoase. Unele statistici arată că incidenţa cazurilor de cancer la creier şi a tumorilor sistemului nervos al copiilor a crescut cu 25% în perioada 1973 – 1996.

Un studiu al American Lung Association a asociat particulele toxice din trafic si riscului de cancer pulmonar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel