Sari la conținut

Ce să nu faci cu usturoiul încolțit și ce efecte neașteptate poate avea

Probabil, dacă ați cumpărat usturoi, nu l-ați folosit și a început să încolțească, acesta ajunge direct în coșul de gunoi.

Specialiștii susțin că nu ar trebui să mai facem acest lucru. Un studiu a demonstrat că proprietățile antioxidante ale usturoiului încolțit sunt mai puternice decât cele ale usturoiului normal. Consumat cu regularitate, oferă numeroase beneficii:

  • Reglează nivelul tensiunii arteriale și al colesterolului
  • Diminuează riscul dezvoltării bolilor de inimă, implicit riscul de infarct și atac cerebral
  • Previne cancerul de prostată și plămâni
  • Distruge bacteriile rezistente la antibiotice

Potrivit healthyfoodhouse.com, profilul metabolic al usturoiului este influențat de procesul de încolțire: usturoiul încolțit de 5-6 zile era diferit, mai puternic, decât cel încolțit de mai puțin de 4 zile.

Astfel, concluzia medicilor a fost că germinarea este o metodă fezabilă de a îmbunătăți proprietățile antioxidante ale acestei vegetale. Cu toate acestea, nu au putut să determine concret  mecanismele din spatele acestui proces natural.

Chiar dacă descoperirile sugerează că usturoiul încolțit are numai beneficii, oamenii de știință care au realizat cercetarea nu ne îndeamnă să renunțăm la usturoiul obișnuit și să îl consumăm doar în această formă, ci să integrăm în dietă ambele tipuri.

Usturoiul este extrem de sănătos, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular, are proprietăți anti-inflamatorii și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Datorită conținutului ridicat de alicină, distruge virușii, fungii, bacteriile și paraziții, fără a avea efectele adverse ale medicamentelor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel