miercuri, noiembrie 30, 2022

Sănătatea PRINȚULUI CHARLES a fost odată evidențiată într-un turneu regal, când moștenitorul tronului a apărut cu picioarele și mâinile umflate, pe care anterior le-a numit „degete de cârnați”.

Prințul de Wales, în vârstă de 73 de ani, și Camilla, ducesa de Cornwall, în vârstă de 74 de ani, și-au început marți vizita de patru zile pe insula Irlanda. Cuplul a fost întâmpinat de sute de școlari în timp ce vizitau County Tyrone din Irlanda de Nord după sosirea lor. Ei au vizitat organizația de caritate Superstars Café din Cookstown, care ajută la formarea a 20 de tineri cu dificultăți de învățare și îi ajută să se angajeze.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Charles a vizitat și Casa Lissan, o reședință de țară din secolul al XVII-lea, situată într-o pădure antică.

În timpul turului său pe teren, Prințul a descoperit biblioteca secretă și a ajuns din urmă cu Loughgall Hedgehog Rescue, care ajută la îngrijirea aricilor răniți.

Călătoria lui Charles și Camilla face parte din sărbătorile pentru a marca Jubileul de platină al Reginei, comemorarea a 70 de ani de domnie istorică.

Astăzi, cuplul se va îndrepta către Republica Irlanda unde va vizita Tipperary și Waterford, cu evenimente planificate pentru joi și vineri.

Într-un turneu regal anterior în India în 2019, sănătatea lui Charles a fost evidențiată, deoarece fanii regali cu ochi de vultur nu s-au putut abține să nu-i observe degetele umflate.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Degetele și petele roșii de pe degetele  moștenitorului au fost expuse în timp ce el își ducea la îndeplinire angajamentele la New Delhi.


Ce este dactilita?

Dactilita este inflamația unei membru  (fie degetul de la mână, fie degetul de la picior) și este derivat din cuvântul grecesc dactylos care înseamnă deget. Degetele de la mâini și de la picioare afectate se umflă într-o formă de cârnați și pot deveni dureroase.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Ce cauzează dactilita?

Dactilita este o caracteristică a afecțiunilor enumerate mai jos.

Infecţie
Dactilită distală cu vezicule

  • Infecție superficială a stratului adipos anterior al porțiunii distale a degetului (degetelor)
  • Cel mai adesea apare la copii.
  • Cel mai frecvent este cauzat de streptococul beta-hemolitic de grup A, dar poate fi cauzat și de Staphylococcus aureus.

Dactilită tuberculoasă

  • O manifestare rară a tuberculozei extrapulmonare
  • O variantă a osteomielitei tuberculoase care afectează oasele tubulare scurte ale mâinilor și picioarelor.
  • Rezultatele radiologice arată o leziune centrală, litică, chistică și expansivă cunoscută sub numele de spina ventosa.
  • Dactilită sifilitică

O manifestare a sifilisului congenital.

Caracteristici similare cu dactilita tuberculoasă, dar implicarea este bilaterală și simetrică.

Spondiloartrita

  • Dactilita este o caracteristică comună în toate formele de spondiloartropatie, inclusiv artrita psoriazică, artrita reactivă și spondilita anchilozantă.
  • Dactilita apare la aproximativ o treime dintre pacienții cu artrită psoriazică, picioarele fiind cele mai afectate.
  • Dactilita este un marker al severității bolii în artrita psoriazică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private