Cea mai simplă metodă prin care poate fi întârziată îmbătrânirea

Cea mai simplă metodă prin care poate fi întârziată îmbătrânirea
Cea mai simplă metodă prin care poate fi întârziată îmbătrânirea

Oamenii de știință susțin că secretul unei vieți fericite și îndelungate este reducerea nivelului de stres, print-o metodă inedită.

Potrivit unui grup de cercetători din New York, oricine îşi poate reduce nivelul de stres dacă este mai indulgent cu sine însuşi.

Persoanele care manifestă compasiune faţă de ele însele trăiesc mai mult, sunt mai fericite şi mai sănătoase, spun experţii de la Universitatea Brandeis.

Aceste persoane nu se învinovăţesc pentru probleme care nu ţin de ele, ci de factori externi.

Cercetătorii au realizat un experiment pe 41 de adulţi sănătoşi, care au fost supuşi unor factori de disconfort, nivelul lor de stres fiind măsurat înainte şi la două zile după test.

Cei care erau mai indulgenţi cu ei înşişi aveau un nivel scăzut de stres. În mod surprinzător, cei care aveau tendinţa să se judece aspru pentru orice greşeală erau mai stresaţi la două zile după experiment decât în prima zi.

Asta înseamnă că nivelul lor de stres a crescut în timp în loc să scadă. De aceea, în cazul lor riscul apariţiei unor probleme de sănătate este mai mare.

Stresul este asociat cu boli grave, precum cancerul, Alzheimer sau boli cardiace. Rezultatul cercetării a fost publicat în revista Brain, Behaviour and Immunity.

 

41 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook