Sari la conținut

Nu uita de trusa de vacanță! Sfatul medicului: ce trebuie să aveți neapărat în bagaje

Nu uita de trusa de vacanță! Sfatul medicului: ce trebuie să aveți neapărat în bagaje.

Ați așteptat vacanța și nimic nu vă poate umbri bucuria și anticipația aventurii. Doar că, înainte de a vă face bagajele, e bine să vă amintiți că nu doar alegerea hainelor sau a încălțămintei pe care le veți lua cu voi e importantă, ci și o gentuță salvatoare care să conțină principalele medicamente necesare în caz de urgență.

Nu uita de trusa de vacanță!

Conținutul trusei de vacanță trebuie ales în funcție de destinație și de starea de sănătate a fiecăruia. Medicul Adina Alberts ne sfătuiește ce ar trebui sa includă orice trusă de vacanță astfel încât să puteți preveni și trata eventualele complicații din timpul concediului!

„Indiferent că destinația noastră este la munte, la mare, în deltă, în țară sau în afara țării, pentru a preveni orice situație neplăcută care poate apărea și care ne poate perturba zilele de tihnă, de relaxare, de odihnă și bucurie, trebuie să păstrăm un spațiu în bagaj pentru o trusă medicală echipată în funcție de componența familiei, de tipul de afecțiuni cronice ale membrilor acesteia și de particularitățile destinației (geografice, climatice, culturale, administrative, etc…).

Pe lângă medicamentele prescrise de medic în cazul bolnavilor cronic, este indicat ca trusa medicală pentru vacanță să conțină și o serie de medicamente cumpărate fără rețetă, indicate în caz de afecțiuni minore”, a scris Adina Alberts pe pagina de Facebook.

Trusa medicala pentru vacanta cu copiii. Ce e recomandat sa contina daca pleci in concediu alaturi de cei mici - Blog TravelPlanner.ro

Trusa medicală de vacanță ar trebui să includă câteva pastile din următoarele

  •  antipiretice/antiinflamatoare (medicamente împotriva inflamației/febrei): aspirină, ibuprofen, paracetamol; pentru copiii mici se aleg siropurile respective;
  •  antihistaminice cum ar fi Aerius sau Claritine;
  •  enzime digestive pentru mesele copioase cum ar fi Triferment, Mezym, Kreon;
  •  pastile/ sprayuri contra durerilor în gât cum ar fi Decasept, Stepsils, Tantum verde;
  •  antiemetice – pentru rău de mișcare cum ar fi Emetiral;
  •  antidiareic de tipul Imodium;
  •  antispastice de tipul NoSpa;

Nu ar fi rău să aveți în trusa dvs și următoarele:

  • creme sau unguente antifungice și/sau antibacteriene;
  • bomboane antitusive;
  • dezinfectante urinare cu albastru de metilen;
  • produse repelente (contra insectelor) sub forma de spray-uri, creme, brățări;
  • produse care se aplică după înțepături de insecte sau după arsuri solare, de genul Fenistil;
  • plante medicinale (câteva pliculețe din fiecare) de mușețel (dezinfectant, antiinflamator), sunătoare (somnifer, tranchilizant, anxiolitic), pelin dulce (antiviral, antiinfecțios, repelent), cimbrișor (coleretic, digestiv, antitusiv);
  • picături oftalmice;

„În această perioadă, din niciun bagaj, indiferent de destinație, nu ar trebui să lipsească loțiunile de protecție solară, loțiunile dezinfectante și pansamentele sterile!”, a subliniat Albert.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel