Sari la conținut

Cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă. Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm ciocolată și bem vin roșu?

Ciocolată și vin roșu, o combinație decadentă, cu efecte interesante pentru sănătatea noastră, concluzionează unii cercetători care au studiat subiectul.

Cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu, celulele din corpul uman pot fi întinerite, potrivit unui studiu recent.

Specialiştii din cadrul Universităţii din Exeter, Marea Britanie, au realizat experimente pentru determinarea modului în care poate fi inversată îmbătrânirea unei clase de gene denumite spliceosome şi un grup de celule disfuncţionale denumite senescenţe, care se acumulează în timp ce oamenii îmbătrânesc.

Conform AJC, spliceosomele joacă un rol important în modul de operare a genelor organismului. Dar în timp ce corpul îmbătrâneşte, celulele senescente încep să prevaleze. Astfel că celulele îmbătrânite devin inactive.

Cercetătorii au descoperit că prin aplicarea unui compus chimic denumit reveratrol analog, compus regăsit în ciocolată, vin roşu, struguri roşii şi afine, poate inversa efectele, permiţând spliceosomelor să se reactiveze pentru ca ”celulele să-şi redobândească unele dintre trăsăturile tinereţii,” a declarat cercetătoarea Eva Latorre.

”Atunci când am observat cum s-au schimbat unele celule din culturile de laborator nu mi-a venit să cred. Am repetat experimentul de mai multe ori şi în fiecare caz celulele s-au rejuvenat,” a declarat cercetătoarea.

Majoritatea oamenilor îmbătrânesc până la vârsta de 85 de ani, fiind mult mai uşor afectaţi de boli ale inimii şi cancer, care sunt asociate celulelor senescente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel