Încă un motiv să mănânci ciocolată

Încă un motiv să mănânci ciocolată
Încă un motiv să mănânci ciocolată

Mai multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare ale ciocolatei. Un cercetător în neuroștiințe a numit-o ”Alimentul anului 2014” și susține că e sănătos să mâncăm zilnic acest desert delicios.

Acum, un nou studiu arată că cicolata ar reduce riscul de diabet. Au fost analizate date de la 8000 de persoane și s-a descoperit că cei care mâncau ciocolată o dată pe lună, aveau un risc mai sczut de diabet. Persoanele care mâncau de patru ori pe săptămână ciocolată își scădeau riscul de diabet cu 13%.

Ciocolata neagră, cea mai sănătoasă

Toate beneficiile se datorează principalului ingredient din ciocolată-cacao- de aceea cu cât conține mai multă, cu atât mai bine. O ciocolată sănătoasă trebuie să conțină minimum 75% cacao.

Un pătrățel de ciocolată neagră după masă, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și senzația de sațietate se va menține mai mult timp, așa că nu vei mai fi tentat să iei gustări.

Potrivit recomandărilor, porția de ciocolată nu trebuie să fie mai mare decât vârful degetului mare.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Traian Gabriela says:

    Ciocolata scade riscul de diabet??? Și eu întotdeauna am crezut că fac diabet dacă mănânc ciocolată multă…Ciocolata îmi place la nebunie, vă imaginați, cât de happy mă simt după citirea acestui articol! :)
    https://traiangabriela.wordpress.com/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *