Munca ne omoară încet dar sigur

Munca ne omoară încet dar sigur
Munca ne omoară încet dar sigur

Un loc de muncă stresant ne poate afecta serios sănătatea şi în unele situaţii ne poate pune viaţa în pericol, susţine cercetătorul Mika Kivimaki, de la University College London.

Iată la ce riscuri majore ne supunem dacă avem un job stresant:

Risc crescut de atac de cord

Oamenii care au slujbe solicitante sunt cu 23% mai supuşi riscului unui atac de cord decât cei care se simt bine la serviciu.

Risc crescut de diabet

Femeile cu un loc de muncă stresant prezintă un risc crescut de a face diabet, susţine un studiu din 2012. Totuşi, cercetătorii nu au aflat dacă o slujbă stresantă are acelaşi efect asupra bărbaţilor.

Risc mai mare de deces

Mulţi dintre noi ne plângem de cum „ne omoară“ slujba, şi, se pare, că există mult adevăr în asta. Un studiu, care s-a întins pe o perioadă de 20 de ani, făcut de Universitatea din Tel Aviv, Israel, a descoperit că oamenii care lucrează într-un mediu ostil au un risc de deces mai mare, spre deosebire de cei care sunt mulţumiţi la serviciu.
Îmbătrânire accelerată

Studii recente au descoperit o legătură între îmbătrânirea accelerată care are o incidenţă mai mare la oamenii care suportă stresul la serviciu.

Risc de depresie

În 2011, un studiu ne informa că cei care lucrează peste 11 ore pe zi sunt de două ori mai predispuşi la depresie decât cei care muncesc un număr de ore rezonabile. Depresia este cauza unor riscuri de sănătate destul de grave: o speranţă la viaţă mai mică, riscul de atac cerebral şi cardiac mărit şi chiar dependenţa de droguri.

 

 

110 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook