6 SEMNE care indică probleme ale glandei TIROIDE

6 SEMNE care indică probleme ale glandei TIROIDE
6 SEMNE care indică probleme ale glandei TIROIDE

Dacă ceva nu este în ordine cu glanda noastră tiroidă, acestea sunt semnalele de alarmă pe care aceasta le trage.

Dacă ați început să aveți dureri musculare și articulare frecvente. Este un semnal de alarmă pe care nu trebuie să îl ignorați, căutați un medic endocrinolog și discutați problemele.

Dacă aveți probleme inflamatorii sau vă simțiți balonat. Hipotiroidismul duce adesea la balonare. Pe de altă parte, dacă vedeți că aveți o față mai umflată, dacă este o schimbare în acest sens, este neapărată nevoie să vă verificați starea de sănătate a tiroidei.

Schimbări de greutate. Hipotiroidismul duce la o creștere în greutate inexplicabilă, pe când hipertiroidismul duce la slăbire bruscă.

Oboseală. Un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni duce la o senzație constantă de oboseală și chiar de amețeală. Organismul este slăbit, fizic și mental. Oboseala cronică trebuie verificată de îndată, faceți-vă programare și la endocrinolog.

Paloare, căderea părului. Problemele tiroidei vor duce și la schimbări ale culorii pielii. O persoană a cărei tiroidă nu mai funcționează corespunzător va fi palidă, iar părul se va subția, va părea uscat și fără strălucire, va cădea.

Tremor și anxietate. Uneori, hormonii tiroidieni în exces vor accelera metabolismul și persoana se va simți iritată, nervoasă, îi vor tremura mâinile și va avea serioase probleme de concentrare.

Atenție mare la ce semnale vă trimite organismul și învățați să nu le ignorați. Cu cât luați măsuri mai rapide, cu atât posibilitatea de vindecare este mai mare, indiferent de afecțiune.

4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox